Αυτά έλεγε ο Σύριζα για τις καταλήψεις πριν από 5 μήνες

Αυτά έλεγε ο Σύριζα για τις καταλήψεις πριν από 5 μήνες. Τότε μπορούσε όμως να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά προβάλλοντας ένα μαχητικό αριστερό προφίλ.

tsipras-panepistimio

Τελικά πήγε και ταμείο στο τέλος όπως είδαμε τον Γενάρη συγκεντρώνοντας 36% στις εκλογές δηλαδή 32 μονάδες πάνω από το ποσοστό που συγκέντρωνε πριν από κάποια χρόνια. Αλλά πλέον, ενώ εξαργύρωσε πολιτικά τις προηγούμενες καταλήψεις που συμμετείχε, παραθέτει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την Κατάληψη της Πρυτανείας προς αλληλεγγύη στους 10 πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας για πάνω από 40 μέρες, που ζητούν την κατάργηση των τρομονόμων (187 & 187Α), του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ, καθώς επίσης την οριοθέτηση της χρήσης του DNA, την απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού και την άρση της ποινικοποίησης συγγενικών και συντροφικών σχέσεων των κρατουμένων.

dsvsdcw-horz

Και λέμε ο Σύριζα και όχι η νεολαία του καθώς είναι ηλίθιος όποιος νομίζει ότι η νεολαία του είναι μια αποκλίνουσα ομάδα από την καθεστωτική του γραμμή. Ο Σύριζα πολλές φορές έχει θολώσει τα νερά ανακατεύοντας την τράπουλα των συνιστωσών του ρίχνοντας την ευθύνη στο αιώνιο άλλο, αλλά από την νεολαία του δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί. Είναι αυτή που είναι η πρώτη του και μοναδική γραμμή, σε καταλήψεις που στηρίζει ή οργανώνει, καθώς μια κατάληψη δεν συνάδει με την εικόνα των κοστουμαρισμένων του τσοπάνηδων. Οπότε στέλνει τα πρόβατα όπως κάνουν άλλωστε όλα τα κόμματα με τις νεολαίες τους. Να σημειώσουμε ότι εκλεκτά φυντάνια όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης,(νυν Υφυπουργός) έχουν προέλθει από αυτή τη νεολαία, για αυτούς που δεν βλέπουν το προφανές.

Πλέον όμως δεν τον ικανοποιούν πολιτικά, χαλάνε το ευρωπαικό του προσωπείο και την αποδοχή από το 32% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων του και από τους φετινούς φίλους του των ΑΝΕΛ. Φοβάται ότι θα χάσει την θεσμική του αίγλη και θα ξαναπέσει στο βούρκο του 5%. Οι καταλήψεις δεν χωρούν στο δικό του σοσιαλιστικό ορίζοντα. Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές πλέον είναι οι βάρβαροι, αυτοί που κλείνουν τα πανεπιστήμια και πετάνε έξω τους πρυτάνεις, αυτοί που παρακωλύουν το διδακτικό έργο και τα ερευνητικά του προγράμματα, αυτοί που κηλιδώνουν την δημοκρατία των πολλών, αυτοί που έχουν θέση στις φυλακές και στα νοσοκομεία.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s