Το νέο μεσαιωνικό εργασιακό μοντέλο μετά τις 7.400 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών που οι ίδιοι απέλυσαν

Αναδιάρθωση εργασιακών δομών και σχέσεων

οαεδ

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει στην ανώτερη εκπαίδευση, είναι ο προάγγελος της αναδιάρθωσης των εργασιακών δομών και σχέσεων όπως την βλέπουμε να συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους κλάδους και όπως συμβαίνει ήδη στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μετά τις προ μηνών καταργήσεις ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια, μετά τις απολύσεις 6,500 καθηγητών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον περασμένο χρόνο, έρχεται προκύρηξη του ΟΑΕΔ να καλύψει τα κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν με συνθήκες χειρότερες της επισφάλειας. Στο site του ΟΑΕΔ λοιπόν, διαβάζουμε ότι:

Έρχονται… 7.400 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για 7.400 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Με αποδοχές που κυμαίνονται από 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ (καθαρά), οι δικαιούχοι πρόκειται να επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στο site του ΟΑΕΔ.

Η κρατική προπαγάνδα σπατάλησε πολύ μελάνι και κόπο για να μας πείσει πως στα σχολεία της χώρας υπάρχουν καθηγητές που πλεονάζουν! Μαγείρεψαν έντεχνα τη διάλυση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης από τη βάση της ακόμα, για να έρθουν μετά από ένα χρόνο να καλύψουν τις θέσεις των απολυμένων με “ωφελούμενους άνεργους”!

Είναι πλέον φανερό ότι σε πολύ λίγο χρόνο δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι με δικαιώματα και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή  σύνταξη, αλλά όλοι μας θα μεταμορφωθούμε σε “ωφελούμενους ανέργους” που θα προσπαθούν να επιβιώσουν με έσοδα 2.450 ευρώ το χρόνο.

Δεν θα εκπλαγούμε λοιπόν, αν μετά από λίγους μήνες, αφού τελειώσει με όποια κατάληψη και το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων δούμε και νέες προκυρήξεις του ΟΑΕΔ που με ένα ξεροκόματο και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, τοποθετήσει τους καινούριους  “ωφελούμενους” για να καλύψει τα κενά που αυτοί οι ίδιοι με τις τακτικές τους έχουν δημιουργήσει στις διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s