Σύσσωμη απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής από την Τσαριτσάνη

Έτσι αντιδρούν οι κοινωνίες με ιστορική μνήμη στην εξάπλωση της ναζιστικής πανούκλας. Ας ελπίσουμε τέτοιες αντιναζιστικές “υγειονομικές ζώνες” (Nazi-free zones) να αυξάνονται στο μέλλον όλο και περισσότερο.


Την Κυριακή 10 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Τσαριτσάνη, οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του χωριού και για το έγκλημα των ιταλών κατακτητών, που εκτέλεσαν 45 πατριώτες στην πλατεία του χωριού, το οποίο προηγουμένως κατέστρεψαν ολοσχερώς, ως τιμωρία για τη συμμετοχή των Τσαριτσανιωτών στο κίνημα της Αντίστασης.
Τη μέρα αυτή, ο λαός της Τσαριτσάνης όρθωσε το μπόι του απέναντι στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του Φασισμού. Έτσι, όπως αξίζει στο αίμα που χύθηκε τίμησε τη μνήμη των νεκρών και όλων των ηρώων που πάλεψαν για τη λευτεριά.
Η νεοναζιστική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πήγε να εκτελέσει για δεύτερη φορά τους ήρωες καθώς, εκπρόσωποι της είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο χώρο της εκδήλωσης, έχοντας μάλιστα ως πρόθεση να προβούν σε κατάθεση στεφάνου. Μπροστά στην προσβολή αυτή, άμεση ήταν η αντίδραση του λαού της Τσαριτσάνης. Εργαζόμενοι και αγροτιά, γυναίκες, τα νειάτα και φορείς απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση τους.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, που ήταν παρόν στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το Δήμο, ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης.
Τη στιγμή εκείνη, με αποφασιστικότητα και εκφράζοντας το παλλαϊκό αίσθημα ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Χάρης Νούσιας, ανακοίνωσε την απόφαση να προβεί ο Σύλλογος στη διοργάνωση της εκδήλωσης, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες των συγκεντρωμένων κατοίκων, πολλοί από τους οποίους ήταν απόγονοι των θυμάτων.
Από τη διοίκηση του Συλλόγου και τους κατοίκους απαιτήθηκε η άμεση απομάκρυνσή των φασιστοειδών από την εκδήλωση, όπως και τελικά έγινε.
Διαβάστηκε ψήφισμα του Μορφωτικού Συλλόγου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τα ονόματα των θυμάτων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στεφάνια κατέθεσε ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Ηρώ Διώτη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s