Συναυλία αλληλεγγύης στους 15 : γέμισε το Σπόρτινγκ και οι γύρω δρόμοι[video]

Από George Cuba :

Ανεπανάληπτη η αίσθηση που αποκομήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στη συναυλία αλληλεγγύης προς τους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας στο κλειστό του Σπόρτιγκ.


Χαραγμένες θα μείνουν και συγκεκριμένες στιγμές.

Ο Αλκίνοος τραγουδάει τον Κεμάλ και τελειώνει λέγοντας “καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ”. Ο κόσμος δονεί το γήπεδο φωνάζωντας ” Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”. Ο Αλκίνοος επανέρχεται “διορθώνοντας” τον Γκάτσο, λέγοντας ” Θα αλλάξει!!!”. Και συνεχίζει λέγοντας πως επιτέλους πρέπει να φτάσει η στιγμή που ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα της κρίσης και του φασισμού. Φτάνει πιά να είμαστε διασπασμένοι σε χίλια κομμάτια (εννοώντας τον κόσμο του κινήματος και της αριστεράς) και ο κόσμος απο κάτω τον καταχειροκροτεί!!!!

Ο Αγγελάκας ανεβαίνει στη σκηνή και πριν τραγουδήσει λέει: Θέλω να πω κάποιες σκέψεις, όποιος θέλει τις ακούει διαφωνεί ή συμφωνεί. Ο φασισμός νιώθει πολύ άνετα σε περιβάλλον βίας. Ο φασισμός νιώθει πολύ άβολα όταν του αντιπαραθέτεις ορθό λόγο και συνείδηση. Μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα τους. Στο εμφυλιακό κλίμα που χτίζουν δεν πρέπει να τσιμπήσουμε, γιατί αν τσιμπήσουμε θα πάμε όλοι μαζί στο διάολο. Συνείδηση χρειάζεται. Ολόκληρο το γήπεδο τον καταχειροκροτεί!!!!!

Οι Illegal Operation τελειώνουν και δηλώνουν πριν αποχωρήσουν: Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να παρευρεθούμε απόψε εδώ όλοι μας και να δείξουμε με ποιανού το μέρος είμαστε!!!

Συγκλονιστικός ο κόσμος σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Ίσως η πιο πολιτικοποιημένη συναυλία που έχω παρευρεθεί με τον κόσμο να ξέρει όλους τους πολιτικούς στίχους τον τραγουδιών του Αλκίνοου και του Αγγελάκα και όχι απλά τα ρεφρέν. Τα συνθήματα στα ενδιάμεσα των τραγουδιών ηλέκτριζαν θετικά την ατμόσφαιρα με κυρίαρχα τα: ” Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”, ” Ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, ” Μπάτσοι Τιβί νεόναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”, ” Εαμ Ελλας Μελίγαλάς”, “Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες”. Το γήπεδο κατάμεστο με χιλιάδες κόσμου να δηλώνει την συμπαράστασή του και άλλους τόσους απέξω να πληρώνουν τα 6 ευρώ του κουπονιού αλληλεγγύης συνειδητά, γνωρίζοντας οτι δεν χωράνε να μπουν μέσα.

Θα νικήσουμε. Με αυτό το αίσθημα φύγαμε όλοι απο εκεί.

Αναδημοσιεύση φωτογραφιών από το athens indymedia,  και βίντεο από το αδιαχώρητο στους δρόμους και μέσα στο γήπεδο

Άλλοι κάνουν λόγο για 8.000 μέσα και έξω από το Σπόρτινγκ, ενώ πολλοί μιλάνε ακόμα και για 10.000. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ακόμα και αυτοί που έμειναν έξω περίμεναν στις ουρές που έφταναν μέχρι τον ηλεκτρικό, για να πάρουν κουπόνι ενίσχυσης. Ενώ ακόμα και τα κουπόνια κάποια στιγμή τελειώσαν.

<< Πλήθος κόσμου και επί της Η. Ζερβού στο Γήπεδο Σπόρτινγκ στα Πατήσια ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων κατά την αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία τον περασμένο Οκτώβριο.>>

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s