Κιαλό Αμαντού, ανήλικος μετανάστης στην Αθήνα[video]

Από : http://risinggalaxy.wordpress.com

Τρομακτικό να αντικρύζεις κατάματα τον κόσμο και την κοινωνία μας
“Μια μέρα ένας αστυνομικός με άρπαξε και με χτύπησε πολύ,Για αυτό φοβάμαι να βγω από την εγκαταλελειμμένη αποθήκη που μένω,
Όταν ξυπνάω το πρωί πηγαίνω στα σκουπίδια να βρω κανά βιβλίο να το πουλήσω για να βγάλω 2 ευρώ,να αγοράσω ένα ψωμί από το σουπερμάρκετ”

Όχι δεν πρέπει να λυπηθείς τον Κιαλό,είναι άξιος επιβράβευσης.Πρέπει να λυπηθείς τον εαυτό σου που έχεις αλλοτριωθεί τόσο πολύ που το παραπάνω βίντεο δεν είχε να σου πει τίποτα και ήταν απλά μια παρένθεση μέσα στην ρουτίνα σου.Μάλλον θα πεις κάποιο ρατσιστικό ανέκδοτο στην δουλειά σου και δεν θα θυμάσαι τίποτα αύριο.

Το μικρού μήκους φιλμ προσπαθεί να περιγράψει τη ζωή ενός ξένου στην ελλάδα, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την φασιστική απειλή.

Η ιστορία του Κιαλό είναι κομμάτι του project “Portraits of Greece in Crisis”(portraitsofgreeceincrisis.com).

Ο Κιαλό Αμαντού είναι 15 ετών, έχει έρθει από τη Γουινέα και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες. Μένει σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη και ζει πουλώντας πράγματα που βρίσκει στα σκουπίδια. Εκτός από την οικονομική εξαθλίωση, είναι αντιμέτωπος με τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και τη φασίζουσα κρατική πολιτική: άνοδος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, επιχείρηση “Ξένιος Δίας” της ελληνικής αστυνομίας, δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s