Φόβος, σφαγές και φυλακίσεις, τι δεν καταλαβαίνεις;

Απο http://risinggalaxy.wordpress.com

Από παντού στο κόσμο ακούς άσχημες ειδήσεις…

Οι pussy riot καταδικάζονται σε δύο χρόνια φυλακή. Το έγκλημα τους; Σατίρισαν την υποκρισία και την εξουσία των ιερατείων και του Ρωσικού Κράτους. Στη Νότια Αφρική τριάντα και βάλε άνθρωποι εν ψυχρό δολοφονημένοι από το Κράτος και την Εταιρία εξόρυξης. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Φτάνει να δεις την χαλαρότητα και την μεθοδικότητα των φονιάδων. Κανένας φόβος, κανένας υπολογισμός. Απλά μια εκτέλεση διαταγών. Το έγκλημα των μεταλλωρύχων είναι ότι δεν θέλουν να τους φέρονται σαν να είναι ζώα.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται η επιχείρηση που οργανώθηκε από το Ελληνικό κράτος και τους θεσμικούς τρομοκράτες της ΕΛ.ΑΣ. Από μετανάστες εργάτες μέχρι διεμφυλικούς και Ρομά. Οι ομοιότητες με τη περίοδο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης βγάζουν μάτι. Στην Ισπανία εργαζόμενοι μπουκάρουν σε υπεραγορές και απαλλοτριώνουν ότι είναι δικό τους..δηλαδή τα πάντα. Τον παραγόμενο πλούτο του πλανήτη. Φυσικά και συλλαμβάνονται. Η -σε αναμονή της εξουσίας- αριστερά δίνει βάση στην περσόνα του δήμαρχου Κορντίγιο για να μας πείσει ότι αν εκλεγεί ο κατάλληλος άνθρωπος όλα γίνονται, αλλά δεν μας λέει πως έφτασε η Μαριναλέντα να απαλλοτριώσει τη γη που άνηκε σε Ισπανό ευγενή, τις καταλήψεις και τους αποκλεισμούς, τις φυλακίσεις και τις απεργίες πεινάς ακόμα και τις δολοφονικές επιθέσεις των ακροδεξιών στο δήμαρχο. Μα γιατί να δώσει εκεί βάση άλλωστε. Αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στο μεγάλο σκοπό της κατάληψης της εξουσίας. Πίσω στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή στη Βοιωτία στήνει σώου με ψεύτικες συγκομιδές τροφίμων που μοιράζει μετά στον κόσμο.  Παντού στο κόσμο οι ειδήσεις μεταφέρουν το μήνυμα.

Αλλά ποιο είναι το μήνυμα; Τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς;

Αυτό το σύστημα οργάνωσης της παραγωγής πεθαίνει. Ο καπιταλισμός πεθαίνει. Μπορεί να έχει πείσει τους πάντες το Κεφάλαιο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος ότι ένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός. Αλλά παντού στο κόσμο έχουμε καταστολή. Για την ακρίβεια ποτέ δεν σταμάτησε η καταστολή. Φυλακίσεις, δολοφονίες ανθρώπων, συγκρούσεις με τα σκυλιά των αφεντικών και απροκάλυπτη στυγνή προπαγάνδα από τα Μ.Μ.Ε. . Το μήνυμα είναι σαφές: “ΣΚΑΣΤΕ….έχουμε σιωπητήριο στο στρατόπεδο εργασίας ΓΗ.”.

Το μήνυμα είναι σαφές, και γίνεται ακόμα ποιο σαφές από το Κράτος σε όλες του τις μορφές. Μεγαλύτερη αστυνόμευση , ποιο πολλές προσλήψεις για τα σώματα ασφαλείας..εκεί λεφτά υπάρχουν. Πόσο ποιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει το μήνυμα;

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που θα πουν -και λένε ήδη έχοντας πείσει αρκετό κόσμο- πως το “αληθινό” πρόβλημα είναι πρόβλημα “δημοκρατίας”. Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι με μια μαγική συνταγή το Κράτος που μέχρι τώρα είναι το εργαλείο της καταπίεσης, θα γίνει το εργαλείο της απελευθέρωσης. Γι’αυτό και το προστατεύουν όποτε μπορούν. Αν το καλοψάξουμε όμως θα διαπιστώσουμε ότι στην ουσία αυτό που προστατεύεται δεν είναι μόνο ο μηχανισμός εξουσίας αλλά και το οικονομικό σύστημα οργάνωσης της παραγωγής που το ταΐζει. Για αυτό και ο Κορντίγιο της Μαριναλέντας… “καλά κάνει και δίνει τρόφιμα”… αλλά δεν ακούμε και καμιά ιδιαίτερη αναφορά στις απαλλοτριώσεις γης από εκκλησία και αστούς.

Ο καπιταλισμός θέλει να έρθει σε ισορροπία. Η δικιά του ισορροπία περνάει από τον θάνατο αυτών που θέτουν σε κίνηση το κόσμο. Από τον δικό μας θάνατο. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Το Κεφάλαιο θα συνεχίσει πάσα θυσία. Ο φασισμός και διάφορες εκδοχές του αστυνομικού Κράτους και της απολυταρχίας είναι μια καλή λύση.

Το πραγματικό δίλημμα παραμένει για όλους εμάς που δίνουμε κίνηση σε αυτό το κόσμο με την εργασία μας, με τη τεμπελιά μας, με τις λύπες και τις χαρές μας…

Ή κάποιο είδος φασισμού, ή επανάσταση.

Υ.Γ

Όσο για την κατακαημένη τη “δημοκρατία” αυτή δεν έχει να κάνει με κανένα Κράτος, με κανένα αφεντικό, με καμιά κάλπη . Πότε δεν είχε να κάνει με αυτά. Η δημοκρατία λάμπει μόνο προσωρινά στο χαμόγελο των pussyriot που ακούν τη καταδίκη τους, στις κοινότητες των Ζαπατίστας, στις συναντήσεις κατοίκων στα Εξάρχεια και αλλού.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s