Κείμενο Δίκτυου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την συμμετοχή του στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ 2012

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αδέρφια, λαοί όλης της γης.Σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί.
Απέναντι στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η σφαίρα του κεφαλαίου,τα μεγάλα και μικρά αφεντικά,τα καθεστωτικά ΜΜΕ,οι καθεστωτικές κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα εκάστοτε καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των κάθε λογής εξουσιαστών.

Όπως ήταν αναμενόμενο το σαθρό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα άρχισε να κατεδαφίζεται. Η συντονισμένη προσπάθεια του καπιταλιστικού συστήματος , των μέσων μαζικής ενημέρωσης ,της εκκλησιαστικής και πολιτικής μισαλλοδοξίας όλα αυτά τα χρόνια, κατάφεραν την αποχαύνωση του μυαλού μας και της σκέψης μας. Η απουσία αντίστοιχου αντίπαλου δέους μας ανακύκλωσε στις αυταπάτες μας, αναζητώντας των αποδιοπομπαίο τράγο στους μετανάστες, οροθετικούς, υγειονομικές βόμβες, στρατόπεδα συγκέντρωσης αφυπνίζοντας κάθε μορφή ρατσιστικής εκδήλωσης.

Συμμετέχοντας στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους τους ανθρώπους , συλλογικότητες, φορείς δηλώνοντας <<ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ>> οραματίζοντας τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ότι <<ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ>>, ας αποτελέσουμε όλοι μαζί το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό,απέναντι στην κινεζοποίηση της εργατικής τάξης και την όξυνση των ταξικών αποστάσεων χωρίς ψευδαισθήσεις φυλετικών,σεξουαλικών και ανισοτικών διαφορών.

Από την σκοπιά μας σαν Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εδώ και περίπου 8 μήνες προσπαθούμε αυτοοργανωμένα να δημιουργήσουμε τις δικές μας αντιδομές με θεμελιακό στοιχείο την αλληλεγγύη και όχι την φιλανθρωπία.Δεν είμαστε ούτε καλοί άνθρωποι ,ούτε προσπαθούμε να μεταμορφώσουμε τις ενοχές μας σε φιλανθρωπικές και καλές πράξεις.Αυτό το κάνει η εκκλησία και η κάθε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εξυπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα τις εξουσιαστικές δομές της εκάστοτε εξουσιαστικής τάξης.Η αλληλεγγύη θεμελιώνεται στο “δίνω και παίρνω” και “παίρνω και δίνω”.Χωρίς το ένα από τα δύο βασικά συστατικά λέγεται φιλανθρωπία ή εκμετάλλευση.Δούναι και λαβείν λοιπόν. Το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης χαρακτηρίζεται από τις αρχές του διεθνισμού, ανεξιθρησκίας, ελευθερίας, ισότητας και δημοκρατίας. Δημιουργεί πολύπλευρες δράσεις με ανθρωποκεντρικές αντιδομές.

Οι δράσεις μας αφορούν συλλογή ρούχων,τροφίμων και άλλων ειδών και διανομή τους σε ανθρώπους που τα χρειάζονται και θέλουν να μας προσφέρουν κάποια άλλη βοήθεια.Από την πιο μικρή εως την πιο μεγάλη.Από μια βοήθεια στην ταξινόμηση των ρούχων στην αποθήκη ή την συγγραφή ενός κειμένου μέχρι την μεταφορά τροφίμων και κουβάλημα ρούχων σε κάποια άλλη περιοχή.Επίσης είμαστε σε επαφή με το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο της Πλατείας Συντάγματος.

Σας καλούμε όλους που χρειάζεστε και θέλετε να προσφέρετε βοήθεια σε αυτό το εγχείρημα νας μας βρείτε με τους εξής τρόπους : 1) Τηλέφωνο – 6971740084
2) Facebook – Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγύης
3) Bloghttp://dkaathens.wordpress.com/

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s