Όλη η αλήθεια για το παρακράτος της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

PASP-DAP123Μετά και από τις φετινές φοιτητικές εκλογές αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα για την σχολή μου και συγκεκριμένα για την αυτοκρατορία της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

Bετεράνος φοιτητοπατέρας κινεί τα νήματα σε ΑΕΙ

Του Αποστολου Λακασα

Πού πάνε τα λεφτά των φοιτητικών παρατάξεων; Πώς τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους χώρους των πανεπιστημίων για να βγάζουν «μαύρο χρήμα»; Ποιος δίνει την άδεια για τη χρήση αυτών των χώρων; Τι κάνουν οι πρυτάνεις και οι αντιπρυτάνεις, που εκλέγονται με την ψήφο και των φοιτητών; Ποιος επιτρέπει στους «φοιτητοπατέρες» να ορίζουν ποιος φοιτητής θα ενταχθεί στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΕΙ; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον συνδικαλισμό και τη φοιτητική εκπροσώπηση; Τα ερωτήματα είναι, δυστυχώς, ρητορικά αφού είναι γνωστός ο ανεξέλεγκτος ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στα ΑΕΙ, τον οποίο αποδεικνύει η ιστορία για τη δράση ενός 40χρονου συνδικαλιστή της ΠΑΣΠ (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της «Κ») που «λύνει και δένει» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρόκειται για την ιστορική ΑΣΟΕΕ).

Πρόσβαση σε καθηγητές
Ο 40χρονος είναι γνωστή φιγούρα σε όλους στο ίδρυμα και έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε καθηγητές (όχι όλους φυσικά – υπάρχουν και ορισμένοι που αντιδρούν) και διοικητικά γραφεία. Εισήχθη στο ΟΠΑ γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε μέχρι σήμερα, όπως λένε γνωρίζοντες εκ των έσω τα πράγματα στο ίδρυμα, λίγες είναι οι ημέρες που δεν έκανε ένα πέρασμα από τη σχολή. Ως φαίνεται, ο 40χρονος εκτός από την όποια άλλη επαγγελματική σταδιοδρομία βρήκε στον φοιτητικό συνδικαλισμό το… νόημα της ζωής του. Και αυτό διότι είναι εκ των υψηλών στελεχών της ΠΑΣΠ.

Τι μπορεί να σημαίνει να είσαι μεγαλοστέλεχος μιας φοιτητικής παράταξης, και μάλιστα από τις μεγαλύτερες στα ΑΕΙ; Οι περισσότεροι Ελληνες το ξέρουν είτε από πρώτο χέρι είτε από παιδιά συγγενών, από φίλους και γνωστούς. Μία ακόμη επιβεβαίωση της δύναμης των φοιτητικών παρατάξεων στα ΑΕΙ δίνει φοιτητής που μιλάει για το ΟΠΑ: «Οι παρατάξεις βγάζουν χιλιάδες ευρώ από τα φοιτητικά πάρτυ, χωρίς καθόλου έξοδα. Χρησιμοποιούν δωρεάν χώρους της ΑΣΟΕΕ και χρεώνουν 5-6 ευρώ κάθε φοιτητή, χωρίς τα επιπλέον ποτά που πωλούν. Αν σκεφτούμε πως σε κάθε πάρτι πηγαίνουν τουλάχιστον 2.000 φοιτητές, υπολογίστε τα κέρδη τους. Αναλογιστείτε επίσης πως δεν έχουν εργατικά κόστη (τα μέλη της παράταξης έχουν τον ρόλο του μπάρμαν, του DJ κ. λπ. εντελώς δωρεάν), ούτε ενοίκιο φυσικά, και υπολογίστε το καθαρό κέρδος. Αν βάλετε κάτω πως αυτό γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα (από τις περισσότερες παρατάξεις), έχουμε να κάνουμε με πολλά λεφτά τα οποία υπερκαλύπτουν τα έξοδα μιας παράταξης για φυλλάδια και το κονδύλι για λειτουργικά κόστη. Οταν ρώτησα στελέχη της παράταξης, κανείς δεν μου απάντησε πού πάνε τα λεφτά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε πάρτι (και όποια άλλη δραστηριότητα σχετίζεται με λεφτά) τα λεφτά πάνε άμεσα στα χέρια του 40χρονου. Τον έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να τα μετράει μετά από κάθε πάρτι. Κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα» αναφέρει φοιτητής. Και βέβαια, αυτοί δεν είναι οι μόνοι πόροι κάθε παράταξης. Υπάρχουν οι συνδρομές των φοιτητών-μελών, οι εκθέσεις βιβλίων στις οποίες πωλούνται βιβλία με μειωμένες τιμές και διάφορες άλλες δρατηριότητες.

Εστίες διαφθοράς

Εκτός από τις δραστηριότητες γύρω από την ΠΑΣΠ, ο 40χρονος φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο και στην επιλογή των φοιτητών που θα γίνουν δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ιδρύματος. Να σημειωθεί ότι η ζήτηση για μία θέση στα μεταπτυχιακά έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Και οι λόγοι για την υψηλή ζήτηση είναι ευνόητοι, όσο ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας αυξάνεται.

«Το πρόβλημα των παρατάξεων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντί να βοηθούν τους φοιτητές έχουν καταντήσει βαρίδια για την παιδεία και εστίες διαφθοράς» λέει ο ίδιος φοιτητής, που υπήρξε και ενεργό μέλος μεγάλης φοιτητικής παράταξης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», τον βίο και την πολιτεία του 40χρονου «φοιτητοπατέρα» την γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, είναι βέβαιο ότι η δράση του 40χρονου είναι γνωστή στους ανθρώπους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάλογες περιπτώσεις «φοιτητοπατέρων» υπάρχουν σε όλα τα ΑΕΙ. Η ευθύνη των κομμάτων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη είναι η ευθύνη των πρυτανικών αρχών του ιδρυμάτων. Την ίδια στιγμή που οι πρυτάνεις μιλούν για την ανάγκη να δοθεί διοικητική αυτοτέλεια στα ΑΕΙ, κουκουλώνουν κάτω από το χαλί ιστορίες όπως αυτή του 40χρονου, οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα των ιδρυμάτων.

πηγή:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/12/2010_425317

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η βρωμερή και τσισάθλια ιστορία με τους εκβιαστές και τα τσογλάνια της ΠΑΣΠ έχει συνέχεια. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις αποκαλύψεις ενός πρώην ΠΑΣΠίτη για τον διαβόητο Κατάκο. Σήμερα στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ όλοι συζητούν για τη μίζα που…
λαμβάνουν οι εκβιαστές της ΠΑΣΠ από το εστιατόριο του Μπούτρη και ακουμπά το μυθικό 20%! Το Fimotro, έψαξε και βρήκε απίστευτα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ένα από τα καλόπαιδα και τεμπελχανάδες της ΠΑΣΟΚ, ο Κατάκος τοποθετεί παρατρεχάμενούς του στις γραμματείες των τμημάτων της ΑΣΟΕΕ ώστε να έχει πρόσβαση και να αλλάζει – σε πολλές περιπτώσεις – ακόμα και τους βαθμούς φοιτητών. Από χρήμα πάντως, άλλο… τίποτε. Πολλά τα λεφτά από τα πάρτι και τις επιδοτήσεις – χώρια τα μαύρα. Πώς άλλωστε συντηρεί τη γνωστή… γιάφκα στην οδό Ζαϊμη;;;

Πηγή:
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_4574.html

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ: Όλη η αλήθεια από ένα μέλος της

Διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο στο ειδικού ενδιαφέροντος ιστολόγιο paspasoee1974.blogspot. Αξίζει να διαβαστεί και να κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό.
σ.σ. Επιχειρήσαμε να το στείλουμε και στο “ανοιχτό” φόρουμ της ΠΑΣΠ-ΑΣΟΕΕ αλλά φυσικά, διεγράφη..

Είμαι φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και ασχολούμαι εδώ και κάποια χρόνια με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και πιο συγκεκριμένα με την ΠΑΣΠ. Παρότι, αρχικά, διακατεχόμουν από ρομαντισμό και ιδεαλισμό, διάφορα γεγονότα με γέμισαν απορίες τις οποίες θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Στο γραφειάκι της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ συχνάζει καθημερινά ένας 40χρονος ονόματι Χάρης Κατάκος. Ο Κατάκος εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ ως φοιτητής γύρω στο 1988 και από τότε μέχρι σήμερα καθημερινά βρίσκεται στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και ασχολείται με την ΠΑΣΠ. Βρίσκεται στο δεύτερο πτυχίο του και είναι γνωστός σε όλους τους καθηγητές, συνδικαλιστές και προσωπικό της ΑΣΟΕΕ.

Ο Κατάκος δεν επαγγέλλεται τίποτα εδώ και πολλά χρόνια. Στην ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ το να ρωτήσεις «τι δουλειά κάνει ο Κατάκος;» θεωρείται ερώτηση με δόλο και τεχνηέντως αποφεύγουν να σου απαντήσουν, ακόμα και αν ρωτάς από απλό ενδιαφέρον όπως γίνεται με τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζεις. Πάντως, αν κάνει οποιαδήποτε δουλειά είτε είναι αργόμισθος είτε είναι υπερβολικά παραγωγικός, καθώς περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στην ΑΣΟΕΕ. Έχοντας ρωτήσει και παλιότερους ΠΑΣΠίτες για το ίδιο θέμα, μου είπαν πως δεν θυμούνται ποτέ τον Κατάκο να είχε δουλειά κάπου και κανείς δεν γνωρίζει πως τα βγάζει πέρα.

Η πάνω από 20χρονη παρουσία του Κατάκου στην ΑΣΟΕΕ του έχει δώσει το δικαίωμα να μπαινοβγαίνει σε γραφεία καθηγητών, συζητώντας για συνδικαλιστικά θέματα και να συνομιλεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους. Οι ίδιοι οι καθηγητές μάλιστα (όχι όλοι, φυσικά) φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα με αυτή τη συμπεριφορά και τα γραφεία τους είναι πάντα ανοιχτά για τον Κατάκο.

Το πρώτο ερώτημα, λοιπόν, που μου γεννάται είναι: Τι δουλειά έχει ένας 40χρονος σε μια φοιτητική παράταξη (όπου όλοι οι υπόλοιπου είναι 18-24 χρόνων); Πως συντηρεί τον εαυτό του αφού δεν δουλεύει πουθενά; Αν δουλεύει κάπου, γιατί είναι όλη μέρα στην ΑΣΟΕΕ; Πως γίνεται να έχει άμεση επαφή με καθηγητές για συνδικαλιστικά θέματα, από τη στιγμή που δεν είναι εκπρόσωπος φοιτητών σε κανένα όργανο του Πανεπιστημίου;

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ -όπως και οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις- έχει κάποιες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με χρήματα. Αυτό δεν είναι μεμπτό, φυσικά, από μόνο του. Διοργανώνει πάρτυ, συναυλίες, έχει έξοδα και έσοδα. Όταν κάποτε ρώτησα για τον οικονομικό απολογισμό της παράταξης με παρέπεμψαν στις καλένδες. Δεν έχει γίνει ποτέ οικονομικός απολογισμός και κανείς δεν δικαιούται να μάθει. Όπως και στις ερωτήσεις σχετικές με τον Κατάκο, αν κάνεις κάποια ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά θέματα, αυτομάτως μπαίνεις στη μαύρη λίστα των σκεπτόμενων καχύποπτα.  Όμως, όταν είσαι μέλος σε κάποια οργάνωση (και μάλιστα, έχεις δώσει και λεφτά για αυτήν) τότε, δικαιούσαι να μάθεις που πάνε τα λεφτά.

Οι παρατάξεις στην ΑΣΟΕΕ (και στα άλλα μεγάλα πανεπιστήμια) βγάζουν χιλιάδες ευρώ από τα φοιτητικά πάρτυ, χωρίς καθόλου έξοδα. Χρησιμοποιούν δωρεάν χώρους της ΑΣΟΕΕ και χρεώνουν 5-6 ευρώ κάθε φοιτητή (χωρίς τα επιπλέον ποτά που πωλούν). Αν σκεφτούμε πως σε κάθε πάρτυ πηγαίνουν τουλάχιστον 2.000 φοιτητές σκεφτείτε τα κέρδη τους. Αναλογιστείτε επίσης, πως δεν έχουν εργατικά κόστη (τα μέλη της παράταξης έχουν το ρόλο του μπάρμαν, του DJ κλπ εντελώς δωρεάν), ούτε ενόίκιο φυσικά και υπολογίστε το καθαρό κέρδος. Αν βάλετε κάτω πως αυτό γίνεται σχεδόν κάθε βδομάδα (από τις περισσότερες παρατάξεις) έχουμε να κάνουμε με πολλά λεφτά τα οποία υπερκαλύπτουν τα έξοδα μιας παράταξης για φυλλάδια και κάποια λειτουργικά κόστη. Κανείς όμως δεν μου απάντησε που πάνε τα λεφτά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε πάρτυ (και όποια άλλη δραστηριότητα σχετίζεται με λεφτά) τα λεφτά πάνε άμεσα στα χέρια του Κατάκου. Τον έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να τα μετράει μετά από κάθε πάρτυ. Κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα λεφτά. (ΞΕΧΩΡΑ από τα νταραβέρια και τις μίζες που καρπώνονται από την επιλογή των μεταπτυχιακών θέσεων και τις μίζες από τα ανεβοκατεβάσματα πρυτάνεων)

Μακάρι κι εγώ και όλοι οι καταστηματάρχες να είχαμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε ένα χώρο του κράτους χωρίς ενοίκιο για οικονομικές δραστηριότητες αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να το κάνεις αυτό αν δεν εκπροσωπείς κάποια παράταξη. Οι χώροι αυτοί έχουν και το πλεονέκτημα πως δεν μπορεί να εισέλθει η αστυνομία σε αυτούς. Ίσως αυτή θα ήταν η λύση για όλα αυτά τα μαγαζιά που κλείνουν λόγω υψηλών ενοικίων. Άραγε ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου (ο οποίος -παρεμπιπτόντως-  κάποτε δίδασκε στην ΑΣΟΕΕ) τι γνώμη έχει για την φοροδιαφυγή χιλιάδων ευρώ αυτού του είδους που συμβαίνει κάθε εβδομάδα στα μεγάλα πανεπιστήμια;

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι πως κάποια στιγμή τα μέλη της ΠΑΣΠ με οδήγησαν σε ένα χώρο εκτός πανεπιστημίου. Τον ονομάζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου «Γιάφκα» (μην φοβάστε δεν εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες) και βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια. Τα μέλη πληρώνουν 10 ευρώ το μήνα για να υπάρχει αυτός ο χώρος. Νομίζω πως είναι γύρω στα 40-50 τετραγωνικά. Αν υπολογίσει κανείς πως γύρω στα 80-100 μέλη πληρώνουν αυτό το ποσό μηνιαίως, πιστεύω πως περισσεύουν χρήματα από την πληρωμή ενοικίου, λογαριασμών και άλλων εξόδων. Πάλι δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά τα χρήματα.

Επίσης, 2 φορές το χρόνο η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ διοργανώνει έκθεση βιβλίου. Παίρνει βιβλία σε μειωμένη τιμή από εκδοτικούς οίκους (έχει χρόνια συνεργασία με αυτούς) και τα πουλάει με λίγα ευρώ κέρδος το καθένα σε χώρους του πανεπιστημίου. Φυσικά, κανείς δεν ενοχλείται από την δραστηριότητα αυτή (για αποδείξεις ούτε λόγος, κ. Παπακωνσταντίνου). Θα μου πείτε, εδώ κάθε μέρα στήνεται εμποροπανήγυρη στα πεζοδρόμια της Πατησίων, ακριβώς έξω από την ΑΣΟΕΕ (που δεν υπάρχει και άσυλο) το τι γίνεται μέσα θα τους ενοχλήσει;

Δεύτερο ερώτημα: Που πάνε τα λεφτά των παρατάξεων; Πως τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ακαδημαϊκούς χώρους για να βγάζουν μαύρο χρήμα; Τι σχέση έχει αυτό με τον συνδικαλισμό και την φοιτητική εκπροσώπηση; Ποιος δίνει την άδεια για την χρήση αυτών των χώρων (πραγματικά, δεν γνωρίζω, αν και θεωρώ πως ο πρύτανης έχει την ευθύνη); Γιατί δεν μπορώ και εγώ (ή οποιοσδήποτε) να χρησιμοποιήσει έναν χώρο του κράτους αυθαίρετα;

Στην προαναφερθείσα γιάφκα καθώς και στο γραφειάκι της ΠΑΣΠ, μου έκανε εντύπωση πάντα πως υπάρχει μια ολόκληρη συλλογή από καδρόνια, σίδερα και άλλα «χρηστικά» αντικείμενα, τα οποία σε κάθε αψιμαχία μεταξύ παρατάξεων χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα στο δημοκρατικό τους διάλογο. Δεν τα έχει μόνο η ΠΑΣΠ αυτά τα επιχειρήματα. Κατά καιρούς, έχουμε δει από όλες τις παρατάξεις όλων των ειδών τα αντικείμενα, μέχρι σιδηρογροθιές και μαχαίρια. Το ξύλο και οι τραμπουκισμοί πλέον δεν αποτελεί είδηση για την ΑΣΟΕΕ και τα άλλα πανεπιστήμια και πολλές φορές έχουμε δει φοιτητές στα νοσοκομεία. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές οι παρατάξεις συναγωνίζονται μεταξύ τους και στο ποιος θα φέρει τους περισσότερους και καλύτερους μπράβους. Τέτοιους έχω δει πολλές φορές στα πάρτυ μας για προστασία.

Τρίτο ερώτημα: Ποιος επιτρέπει να γίνεται καθημερινά το πανεπιστήμιο πεδίο μάχης; Όταν οι συμμετέχοντες στο ξύλο επιτίθενται με μαχαίρια προστατεύουν το άσυλο; Αν ο πρύτανης καλέσει την αστυνομία επειδή στους διαδρόμους του πανεπιστημίου υπάρχουν μπράβοι με φονικά όπλα καταλύει το άσυλο και τη δημοκρατία;

Η ΠΑΣΠ, όπως και όλες οι παρατάξεις, κομπάζει για τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της. Παρόλα αυτά, μια περίεργη σύμπτωση συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε χρονιά εκλέγεται το γραφείο της ΠΑΣΠ (κάτι σαν την κεντρική επιτροπή ή πολιτικό συμβούλιο των κομμάτων – το ανώτατο όργανο δηλαδή). Στις εκλογές -κατά μία διαβολική σύμπτωση- βάζουν υποψηφιότητα ακριβώς τόσα άτομα όσες και οι θέσεις στο γραφείο. Ούτε ένας παραπάνω. Άρα εκλέγονται όλοι! Επίσης, οι σταυροί που θα πάρουν δεν έχουν σημασία. Γιατί, ο γραμματέας -δηλαδή ο πρώτος τη τάξει στην παράταξη- δεν εκλέγεται απευθείας από τη βάση ανάλογα με τους σταυρούς. Αντίθετα, μόλις εκλεγεί το γραφείο, συσκέπτεται κεκλεισμένων των θυρών και αποφασίζει για τον γραμματέα και τις υπόλοιπες θέσεις. Είναι απορίας άξιο πως τόσα χρόνια δεν έχει τολμήσει κανείς να βάλει υποψηφιότητα για το γραφείο πέραν του καθορισμένου αριθμού θέσεων.

Έχει τύχει να έχω συμπεριληφθεί στο γραφείο (αφού κάποτε ήμουν κι εγώ εκ των ευνοουμένων της παράταξης) και γνωρίζω πως αποφασίζεται το ποιοι θα «εκλεγούν». Μέρες πριν, μαζεύονται ο Κατάκος, μαζί με άλλά παλιά μέλη της παράταξης (οι περισσότεροι άνω των 30) και το απερχόμενο γραφείο και διαλέγουν τα πιο πιστά και πειθήνια μέλη. Όπως προανέφερα επιλέγονται ακριβώς τόσα άτομα όσα και οι θέσεις. Έτσι η εκλογή τους είναι σίγουρη. Ο γραμματέας είναι γνωστός εκ των προτέρων καθώς και οι υπόλοιπες θέσεις. Επίσης, η εφορευτική επιτροπή αποτελείται από άτομα εμπιστοσύνης ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

Επίσης, ως μέλος του γραφείου είχα την τύχη να δω πως παίρνονται οι αποφάσεις για τα διάφορα θέματα. Στις συνεδριάσεις του γραφείου δεν συζητούσαμε. Αντίθετα, ο γραμματέας μας ανακοίνωνε τις αποφάσεις (που προφανώς περνούσαν από το χέρι του Κατάκου) και εμείς έπρεπε να τις ακολουθήσουμε. Στα υπόλοιπα μέλη τις παρουσιάζαμε ως αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών. Είναι χαρακτηριστικό πως γινόταν προσπάθεια να παρουσιάσουμε ως ύποπτη οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη από κάποιο μέλος της παράταξης. Η εσωτερική προπαγάνδα λειτουργεί άψογα και τα μέλη με κριτική σκέψη περιθωριοποιούνται. Έτσι καταλήγουμε στον τρόπο εκλογής που περιέγραψα. Κατευθυνόμενο γραφείο 100%.

Τέταρτο ερώτημα: Πως γίνεται εδώ και χρόνια να μη βάζει ούτε ένας παραπάνω υποψήφιος από τις θέσεις που υπάρχουν για εκλογή; Γιατί οι αποφάσεις ανακοινώνονται και δεν συζητούνται;

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως σκοπός μου δεν είναι να κάνω κακό στην ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Νιώθω ακόμα μέρος αυτής της παράταξης και θέλω να την δω να λειτουργεί με βάση το όραμα στο οποίο πιστεύω. Επίσης, τα φαινόμενα τα οποία περιέγραψα συναντώνται σε όλες σχεδόν τις παρατάξεις και στα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μάλιστα, όπως γίνεται κατανοητό, όσο μεγαλύτερο το πανεπιστήμιο τόσο μεγαλύτερη συνήθως η διαφθορά λόγω των αυξημένων συμφερόντων. Μιλάω συγκεκριμένα για την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ γιατί αυτήν έζησα από μέσα. Θα μπορούσα να σας αναφέρω αντίστοιχα ονόματα φοιτητοπατέρων από την ΔΑΠ και την ΠΚΣ αλλά προτιμώ να ασχοληθώ μόνο με τα του οίκου μου, γιατί όντως νιώθω την ΠΑΣΠ σπίτι μου.

Το πρόβλημα των παρατάξεων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντί να βοηθούν τους φοιτητές έχουν καταντήσει βαρίδια για την παιδεία και εστίες διαφθοράς.

(Απο εδώ και κάτω χάνει την μπάλα)

Και καταλήγω στο τελευταίο ερώτημα: Ο κ. Παπανδρέου (τον οποίο στηρίζω, παρεμπιπτόντως) γνωρίζει την προαναφερθείσα κατάσταση; Το ΠΑΣΟΚ, ως πνευματικός γονέας της ΠΑΣΠ, έχει σκοπό να συνετίσεις τους νεολαίους του; Θα επιτρέψει να υπάρχουν 40χρονοι φοιτητοπατέρες, μαύρα χρήματα και τραμπούκοι όταν, ως κυβέρνηση, προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα χρειάζεται να απαγκιστρωθεί από όλα αυτά τα φαινόμενα και να αλλάξει νοοτροπία για να μην χαθεί στην άβυσσο;
Η κα Διαμαντοπούλου, ως υπουργός παιδείας, θα αφήσει τις παρατάξεις να δρουν ως κάτι άλλο από αυτό που θα έπρεπε να είναι; Την επόμενη φορά που θα πέσει ξύλο -όπως γίνεται συνεχώς- με φονικά εργαλεία πρέπει να επέμβει η αστυνομία; Οι παρατάξεις μπορούν να κάνουν κατάχρηση χώρων στο πανεπιστήμιο;

Φιλικά,
Πρωτίστως, ο πολίτης
Δευτερευόντως, ο φοιτητής
Και έπειτα, ο συνδικαλιστής
Υ.Γ. Δυστυχώς, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά μου

Πηγή:
http://arena-asoee.gr/forum/topic?id=52

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s