Λεφτά υπάρχουν ,αλλά όχι για εμάς

ImageΓια δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν τον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» το ομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα(την προηγούμενη Τρίτη) και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλλη αλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν συμμετείχε στο PSI!

Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι 99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό, που «κούρεψαν» τις αποταμιεύσεις όλων μας, ετοιμάζονται να χαρίσουν 435 εκ. σε εκείνους που έχουν αγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στην δευτερογενή αγορά στο μισό και κάτω της αξίας τους! Εκτός από το ομόλογο που λήγει σήμερα, ακολουθούν κι άλλα ομόλογα ύψους 6,4 δις ευρώ που δεν έχουν συμμετάσχει στο «κούρεμα». Κι αυτά θα τα πληρώσουμε;

Αυτή είναι η «επιτυχία» του PSI: εξαφάνισε σε μια νύχτα τα χρήματα των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των φοιτητών, τα έσοδα του δημοσίου, αλλά πληρώνει στο ακέραιο τους κερδοσκόπους που, με την κάλυψη ΔΝΤ και ΕΕ, δεν συμμετείχαν στο κούρεμα.
Οι μάσκες έπεσαν: λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, αλλά μόνο για τους κερδοσκόπους;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει κόντρα στη λαϊκή βούληση την υλοποίηση των Μνημονίων, δεν δικαιούται να δώσει ούτε ένα ευρώ στους κερδοσκόπους! Εδώ και τώρα να γίνει παύση πληρωμών στους γδάρτες της χώρας και να διαγραφεί ολόκληρο το «δημόσιο» χρέος με μονομερή απόφαση. Αυτό θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και όλη η Αριστερά. Είναι ώρα για καθαρές κουβέντες και λαϊκή κινητοποίηση για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ μετά το εκλογικό στραπάτσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ.

Αυτό το χρέος δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, και δεν θα το πληρώσουμε.

 

Αναδημοσίευση από http://antarsya.gr/node/371

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s