Εκλογές 2012-Ποιοτικά και ποσοτικά

ImageΚαι να που τελείωσε και αυτό το παραμυθάκι με τις εκλογές.Το 50% περίπου αυτών που ψήφισαν έριξε Ν.Δ. με ποσοστό 20%,ΠΑΣΟΚ με 14%,Καμμένο με 11%,Χρυσή Αυγή με 7%,ΛΑΟΣ με 2,5% και Ντόρα με άλλα 2,5 %.

Μετά από τόσα που έχει περάσει λοιπόν η κοινωνία μας επιβραβεύεται η δεξιά,η ακροδεξιά,ο ναζισμός,το ψέμα,η βλακεία,η ταξική ανισότητα,η υποβάθμιση της ανθρώπινης οντότητας,η απάθεια,ο ατομικισμός,η επιβίωση των λίγων και υποβαθμίζεται η αξία που ακόμα κάποιοι δίνουν στον άνθρωπο,στην αλληλεγγύη,στην δημιουργία,στην αλλαγή,στην ζωή όλων.

Ο εκλογικός νόμος λοιπόν αποφάσισε (λαμβάνοντας υπόψιν και τις 50 έδρες που φασιστικά επιβάλλονται ως κάτι το φυσικό να απολαμβάνει το πρώτο κόμμα) ότι θέλει να συνεχίσει στην ίδια ρότα.Η κοινωνία φάνηκε ότι πιστεύει ακόμα στους άλλους,δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τον εαυτό της.Κάνει καλή δουλειά τελικά το σύστημα και η τηλεόραση.Καμιά φορά κάποιοι αναρωτιούνται και εφησυχάζονται λέγοντας το κλασικό “τελικά μας αξίζουν όσα παθαίνουμε”.Όχι φίλε μου δεν μας αξίζουν,αξίζουν σε αυτούς που απαρνιούνται την τάξη τους και ψηφίζουν το κεφάλαιο και την εξουσία.Αξίζουν σε αυτούς που έμαθαν μια ζωή να εξουσιάζονται και τελικά τους άρεσε.Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό μέσα τους.Θα τους τυραννάει μια ολόκληρη “ζωή”.

Γιατί ζωή δεν σημαίνει εξουσία,σημαίνει ελευθερία.Και ελεύθερος δεν είσαι από την εξουσία,ελεύθερος γίνεσαι πρώτα απο τον εαυτό σου.Είναι αρνητική ελευθερία η “ελευθερία από”,πρέπει να στοχεύεις στην “ελευθερία για να” όπως πολύ εύστοχα έχει γράψει ο Φρομ.

Θα ήθελα να μην βλέπω τον ταξικό πόλεμο ως την μόνη λύση,θα ήθελα να μην βλέπω τον κοινωνικό κανιβαλλισμό ως επακόλουθο.Ένα μέρος όμως της κοινωνίας γέρνει την πλάστιγγα προς τα μονοπάτια που είναι πιο εύκολο να τα περπατήσεις.Τα δύσβατα μονοπάτια όμως είναι αυτά που φέρνουν την ζωή και ανακαλύπτουν την όαση στην έρημο.

Κάποιες φορές σκέφτομαι την κοινωνική επανάσταση,την κοινωνική μετάλλαξη,την κοινωνική ζωή και δημιουργία.Κάτι μέρες σαν και αυτές όμως η κοινωνία σπρώχνει προς τα πίσω την αναζήτηση της ελευθερίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.Καληνύχτα σύντροφοι της γης,ελπίζω κάποια μέρα να καταλάβετε ότι η εξουσία μας κάνει κακό,ότι ο καπιταλισμός μας κάνει κακό,ότι το να σε εκμεταλλεύονται και να σου πετάνε ένα κομμάτι ψωμί είναι επιβίωση και όχι ζωή.Ελπίζω κάποια μέρα να τα λέμε όλοι μαζί,όλο και πιο πολλοί.Να είστε καλά.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s