Η ΔΕΗ δε θα κόβει το ρεύμα

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣΤΕ την διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι για τα σπίτια. Αντίθετα, προκειμένου να ισορροπήσει τα πράγματα, και την λαϊκή οργή και την διάσωση του συστήματος  από την άλλη, έκρινε Συνταγματικό το χαράτσι, εφόσον όμως είναι προσωρινό, δηλ. για δύο χρόνια. Εάν επιχειρηθεί με νόμο η μονιμότητα, τότε επιφυλάσσεται να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση του για το θέμα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν νέες  προσφυγές.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η άρνηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν και η οργάνωση της αντίστασης στα χαράτσια συνέβαλε τα μέγιστα σε μια απόφαση όμως προσωρινού κατευνασμού της λαϊκής οργής, εν όψει βεβαίως και των επερχόμενων εκλογών. Τα χαράτσια όμως παραμένουν.

Ταυτόχρονα η επιβολή μέσω της φορολογίας και των μνημονιακών «αντικειμενικών κριτήριων» νέων φοροχαρατσιών μαζί με τα χαράτσια «αλληλεγγύης» του 2012 που έρχονται προετοιμάζουν ένα εκρηκτικό κλίμα που τρομάζει το εγχώριο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό.

Προσπάθησαν να εκτονώσουν λοιπόν τις αντιδράσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να επανεξετάσουν τους σχεδιασμούς επιβολής των πολιτικών τους.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν καταθέτουμε τα όπλα! Συνεχίζουμε την αντίσταση με οργάνωση από τα κάτω, αλληλέγγυοι  και συντονισμένοι στην κατεύθυνση της ανατροπής τους. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplirono.info

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s