Καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Υπάρχει νομική βοήθεια και φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών καθώς και άτομα που γνωρίζουν απο πρώτες βοήθειες. Γενικά χρειαζόμαστε περισσότερα φάρμακα (γάζες,μαλόξ,μπενταντίν κτλ) και μάσκες από όποιον μπορεί.
Συνεχίζεται η συμμετοχή στις πορείες και κάθε βραδυ συνελευση στις 18:30
Όσοι μπορούν ας είναι εκεί.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο δημαρχείο Χολαργού ,από την λαική συνέλευση.Σκοπός της είναι η προπαγάνδιση των κινητοποιήσεων των προσεχών ημερών.Ελπίζουμε να γίνει πρόταγμα και για τις υπόλοιπες λαικές συνελεύσεις.Καλούμε όσους αλληλέγγυους θέλουν,να στηρίξουν την κατάληψη.Στις 19:00 σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του δημαρχείου η 2η ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων. Η παρουσία όλων μας επιτακτική!!!

Κατάληψη στο κτίριο του ΟΕΚ

Καταληψη στο κτιριο του ΟΕΚ (σολωμου & πατησιων) απο εργαζόμενους!κ οχι μονο στην αθηνα οι εργαζομενοι πιεζουν κ τις επαρχιες!ηδη εχει γινει στον ΟΕΚ της Κορινθου!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Μετά το τέλος της σημερινής πορείας στην Κέρκυρα, 200 περίπου άτομα κατέλαβαν επ’ αόριστο το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας), με βασικό αίτημα την μη υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Στην κατάληψη συμμετέχουν σχεδόν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του νομού. Καλούμε όλους τους Κερκυραίους να διεκδικήσουν τώρα Δημοκρατία. Αυτή τη στιγμή γίνεται γενική συνέλευση.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κατάληψη στην Περιφέρεια Λάρισας. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση της κατάληψης. Όσοι μπορείτε ελάτε να στηρίξετε. Ετοιμάζεται δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να γίνει κάλεσμα προς όλο το κόσμο να προσέλθει στην Περιφέρεια ( πρώην Νομαρχία Λάρισας )
ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ !
Πραγματοποιούμε σήμερα 10/2 από τις 11 πμ κατάληψη στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, στο πλαίσιο του γενικευμένου αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση, που επιβάλλουν από τη χούντα των τραπεζιτών σε συνεργασία με την ντόπια πολιτική οικονομική ελίτ.
Δεν διεκδικούμε επιστροφή στο χθες που οδήγησε στο σήμερα. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που στηρίζεται στην εξατομίκευση, την κατανάλωση, την παραίτηση από τη συλλογική ζωή, τον εγκλωβισμό μας στη δημοψηφισματική ολιγαρχία μιας δήθεν δημοκρατίας.
Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας κα ελευθερίας.
Δημιουργούμε μέσα από την αυτοοργάνωση θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, για την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών και επιθυμιών κάθε πολίτη.
Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια- Αυτοοργάνωση
Η συνέλευση της κατάληψης της Περ. Ενότητας Ημαθίας

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Διαβαίνοντας τον 4ο χρόνο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η κατάσταση στην κοινωνία δεν έχει να θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο διάστημα. Η νέα τάξη πραγμάτων που έφεραν οι δανειακές συμβάσεις, το μνημόνιο και συνολικά τα μέτρα αρχικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, έχουν φέρει το λαό και τη νεολαία σε σημείο μηδέν. Από τη μία η κοινωνική εξαθλίωση βρίσκεται σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα (νεκροί άστεγοι, ανεργία στη νεολαία στο 49%, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου) αλλά από την άλλη ανοίγονται τρομερές δυνατότητες για την αντίσταση και πάλη του λαού.
Η νέα δανειακή σύμβαση-σφαγείο θα φέρει νεολαία και εργαζομένους σε νέα δυσμενέστερη θέση. Η απάντηση μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και μαζική. Το φοιτητικό κίνημα σαν το πιο αγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτή την νέα μεγάλη μάχη. Οφείλει και αυτό να βροντοφωνάξει ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα περάσει. Να παλέψουμε τώρα για ολική διαγραφή του χρέους, έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ και του Ευρώ, ανατροπή της χούντας του μαύρου μετώπου.
Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους του φοιτητές αύριο στις 10:00 στην Δημοτική Αγορά. Η σχολή θα μείνει κλειστή για Παρασκευή και Σάββατο
Κατειλημμένη και η Περιφέρεια Χανίων
Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες.Η επίθεση στη ζωή και την εργασία μας φαίνεται να μην έχει τέλος.Μέσα στις επόμενες μέρες θέλουν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αν τους αφήσουμε θα είναι μια ¨ταφόπλακα” για τις κατακτήσεις και τις ζωές όλων των εργαζομένων και των ανέργων.Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και οι πολιτικές τους. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.-Αξιοπρέπεια, ταξική και κοινωνική αντεπίθεση- Όλοι στους δρόμους, να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές.
Να γράψουμε την ιστορία με τη συμμετοχή μας.
Συμμετέχουμε:

Σάββατο, 11 π.μ. στο συλλαλητήριο – διαδήλωση στην Πλατεία Αγοράς.

Σάββατο, 8 μ.μ. ανοιχτό συντονιστικό – συνέλευση στην κατειλημένη περιφέρεια.

Κυριακή, 6 μ.μ. Να πλημμυρίσουμε την Αγορά και τους δρόμους των Χανίων, προσυγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.

Η κατειλημμένη περιφέρεια θα λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα και θα γίνονται εκδηλώσεις.

Η συνέλευση της κατειλημμένης περιφέρειας Χανίων

Κατάληψη και στο δημαρχειο Ρεθύμνου
Γίνεται απο το πρωί (10/2) στο δημαρχείο Ρεθύμνου. Απόφαση είναι η κατάληψη να διαρκέσει.

Καταληψη νομαρχιας Βεροιας
Συντροφοι/ες αλληλεγγυοι/ες και πολιτες βεροιας πραγματοποιουν αυτην την στιγμη συμβολικη καταληψη στην νομαρχια Βεροιας. Νεωτερα και φωτογραφιες αργοτερα..
ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΣΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΕ

Κατάληψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε κατάληψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχώρησε το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής. Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και καλεί όλο τον εργαζόμενο κόσμο και τη συριανή κοινωνία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το απεχθές Μνημόνιο που τη συνοδεύει. Γενικός ξεσηκωμός παντού για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για τη διαγραφή του χρέους και για την ανατροπή του ευρωενωσιακού μονόδρομου.

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης του λαϊκού αγώνα. Τώρα είναι η ώρα  που οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερβούν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο στην προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

Με κέντρο αγώνα την κατάληψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου καλούμε :

Το Σάββατο 12:00 σε πανσυριανό απεργιακό συλλατήριο έξω από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου
Την Κυριακή 17:00 σε συγκέντρωση -συναυλία στις 17:00 στην πλατεία Μιαούλη
Τη Δευτέρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο σε πανεργατική συνέλευση συντονισμού δράσης για κλιμάκωσητου αγώνα .”

Μπλόκα και καταλήψεις σε 7 υπουργεία
Σε καταλήψεις 7 υπουργείων προχώρησαν από το πρωί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι υπό το συντονισμό της ΑΔΕΔΥ και διαμαρτυρόμενοι κατά της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Ετσι, υπό κατάληψη βρέθηκαν από το πρωί, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Οικονομικών, ενώ το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο με καταλήψεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους συλλόγους των εργαζομένων.
Επίσης κατάληψη στο Υπ. Παιδείας πραγματοποίησε το πρωί ομάδα περίπου 70 φοιτητών με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι φοιτητές παρέμειναν περίπου δύο ώρες μέσα στο υπουργείο και ανήρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτηρίου. Στην συνέχεια αποχώρησαν καθώς είχαν αρχίσει να προσέρχονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν σήμερα γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα υπουργεία.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s