Οι πρώτες νίκες,οι πρώτοι άνθρωποι,η αναρίθμητη συνέχεια

Σήμερα 22/01 από την πλατεία Συντάγματος μετά από αυθόρμητη απόφαση για πορεία προς το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Ρουφ που στέγαζε κάποιους άστεγους για κάποιες μέρες και τους πέταξε έξω κακήν κακώς ξεκίνησε μια συγκέντρωση αντίστασης 200 ατόμων έξω από το γυμναστήριο για να στεγαστούν και πάλι αυτοί οι άστεγοι και όσοι άλλοι το ζητήσουν.Μετά και από την συναισθηματική παρότρυνση των άστεγων που ήρθαν από το πρωί στο Σύνταγμα για τις αλληλέγγυες δράσεις προς αυτούς και την σθεναρή τους δυναμική παρουσία καθ’όλη την διάρκεια της πράξης διαμαρτυρίας καταφέραμε και το ανοίξαμε και πάλι,τουλάχιστον για σήμερα.Αύριο 23/01 ξεκινάμε και πάλι από το Σύνταγμα στις 20:00 για την εξεύρεση μιας μόνιμης βιώσιμης και ανθρώπινης λύσης.Κανένας μόνος του,έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες μας ΝΙΚΕΣ,εμφανίστηκαν οι πρώτοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έτσι συνεχίζοντας θα σμιλέψουμε τον κόσμο των ονείρων μας.

Και η ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση :

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚαιΥΑΔΑ των ΑΘΗΝΩΝ
Η θεσμική υποκρισία του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει το επαίσχυντο έργο της εις βάρος των αστέγων της Αθήνας. Η δημοσίευση σε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής 22-1-2012 σχετικά με την 24ωρη υπηρεσία «συγκομιδής» άστεγων συμπολιτών μας με ένα απλό τηλεφώνημα στην σχετική υπηρεσία του ΚΥΑΔΑ, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά μία επικοινωνιακή απάτη. Κανένα τηλέφωνο και κανένας αρμόδιος από την θαλπωρή των ζεστών γραφείων του δεν βρέθηκε να ανταποκριθεί ούτε καν στις κλήσεις αρκετών πολιτών παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου κου Αποστολόπουλου. Ούτε υπήρχε διαθέσιμος κανένας ξενώνας για την στέγασή τους.
Για τον λόγο αυτό, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ομάδα Υγείας – Α’ Βοηθειών με την υποστήριξη της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος και άλλων ενεργών πολιτών, προχωρήσαμε στο άνοιγμα του κλειστού γυμναστηρίου του ΡΟΥΦ για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει αθλητισμός χωρίς ανθρωπισμό και «ευγενής» άμιλλα χωρίς κοινωνική πρόνοια. Γνωρίζουμε ότι η μικρή αυτή νίκη που οδήγησε στην προσωρινή αλλαγή χρήσης του γυμναστηρίου, δεν είναι αρκετή.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πίεση προς κάθε κατεύθυνση μέχρι να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αστέγων. Ας καταλάβει ο κος Καμίνης και κάθε υπεύθυνος πως η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι ο δικός μας αγωνιστικός στίβος.
Κανένας άνθρωπος μόνος του, κανένας φοβισμένος μέσα στην κρίση. Κοινωνική πρόνοια για όλους ανεξαιρέτως ΤΩΡΑ!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
22-1-2012

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s