Έξωση» στους αστέγους από το γυμναστήριο Ρουφ!Η απάντησή μας ,οι επιτακτικές λύσεις θα δοθούν από εμάς και δεν θα είναι προσωρινές

Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ξαφνική εντολή του δήμου Αθηναίων να κλείσουν απόψε τις πόρτες του γυμναστηρίου Ρουφ στους άστεγους της Αθήνας.

Περίπου 10 άστεγοι βρέθηκαν για ακόμη μια νύχτα έξω από το γυμναστήριο, με την ελπίδα ότι θα έβρισκαν μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούν, καθώς η θερμοκρασία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, δήλωσε στο protothema.gr, δικαιολογώντας την απόφαση του δήμου, ότι «απόψε επειδή δεν μιλάμε για έκτακτες καιρικές συνθήκες και η θερμοκρασία έχει ανέβει σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν απόψε οι πόρτες του Ρουφ»…

Αυτή ήταν η είδηση που εντόπισα το πρωί,την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα ένα κάλεσμα αντίδρασης σε ομάδες στο facebook που καλούσαν κόσμο σε μια δράση αντίδρασης έξω από το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων).Παρακάτω η έκβαση της βραδιάς όπως την περιγράφει ένας σύντροφος.

Καμιά 20αριά άτομα σήμερα ξεκινήσαμε από το ΚΥΑΔΑ που ήταν κλειστό. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο που είπε να επικοινωνήσουμε αύριο με το γραφείο του Καμίνη και να πιέσουμε. Δεν τα παρατήσαμε.
Πήγαμε στο γυμναστήριο του ΡΟΥΦ και εκεί μαζεύτηκαν σιγά-σιγά 10 άστεγοι οι οποίοι δεν ήξεραν πως το γυμναστήριο θα έκλεινε τις πόρτες του λόγω “καλού καιρού”! Μείναμε εκεί περίπου τρεις ώρες και μετά από πολλά τηλέφωνα και πίεση προς διάφορους υπευθύνους, το γυμναστήριο άνοιξε τις πόρτες του για απόψε! Μια μεγάλη νίκη γιατί πρώτα από όλα ήταν μια ξεκάθαρα πολιτική πράξη και δεύτερον, ψυχωθήκαμε όλοι γιατί νοιώσαμε πως πετύχαμε κάτι.

Αδέρφια καλή συνδιαμόρφωση,καλή ανυπακοή στο σύστημα της αδικίας,πολλά χαμόγελα,αγάπη και καλούς αγώνες με το αίσθημα του δικαίου.
Οι λύσεις θα δίνονται από εμάς,μένουμε σε επιφυλακή

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s