Ήρθαν τα Χριστούγεννα ,για κάποιους δεν έχει διαφορά

Έφτασαν και τα Χριστούγεννα λοιπόν ή αν προτιμάτε το εορταστικό κλίμα για τον ερχομό τους σε λίγες μέρες.
Ένα εορταστικό κλίμα που περικλείει στις τάξεις του πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους άνεργους και πάνω από 20.000 άστεγους.
Ένα εορταστικό κλίμα που περιλαμβάνει 250.000 μερίδες φαγητού στα ημερήσια συσσίτια δήμων και εκκλησιών που προσφέρονται σε πτωχούς και νεόπτωχους Έλληνες και μη.
Ένα εορταστικό κλίμα που πλέον θα απαριθμεί και ανήλικα παιδιά στα συσσίτια των σχολείων μετά τα πολλαπλά κρούσματα ασιτίας που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους μήνες θυμίζοντας τα συσσίτια της δεκαετίας του ’60.
Ένα εορταστικό κλίμα που περιλαμβάνει χαμηλοσυνταξιούχους που θα επιλέξουν μεταξύ φαρμάκων και τροφής γιατί η απόκτηση και των δυο είναι αδύνατη.
Ένα εορταστικό κλίμα που περιλαμβάνει μια και μακροχρόνια δύο γενιές που απλώνονται δύο πελώριες μαύρες κουρτίνες μπροστά τους καταρρίπτοντας τα ήδη υπάρχοντα όνειρα και σταματόντας την παραγωγή νέων.
Μια εορταστική ατμόσφαιρα που εξυμνεί την απάθεια, τον ατομικισμό ,την εξαθλίωση ,τον ρατσισμό ,την αδικία , τον κανόνα της ζούγκλας ,τον κανιβαλισμό ,την έλλειψη πίστης και οράματος και την κενότητα της ψυχής.

Βλέπω πολλούς και στον δρόμο αλλά και παρατηρώ πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αρχίζουν να μπαίνουν σε μια Χριστουγεννιάτικη διάθεση.Μπορεί πραγματικά να γιορτάζουν και αυτό δεν με πειράζει.Ο καθένας μπορεί να γιορτάσει εφόσον είναι ελεύθερος στην συνείδηση και στην ψυχή.
Αυτό που με απογοητεύει από τους ανθρώπους και ειδικά την νεολαία είναι να κρεμάνε ένα πέπλο στολισμένο με λαμπιόνια και στολίδια μπροστά τους και φορώντας παρωπίδες να προετοιμάζονται να χαρούν τα Χριστούγεννα.
Πολλοί θα με πείτε κομπλεξικό ειδικά αυτοί που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία αλλά δεν με πειράζει.

Ε λοιπόν με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την χαρά σας.
Μπροστα στην εφήμερη χαρά της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρικής περιόδου διαλέγω την αλληλεγγύη και μπορεί να μην ζήσω την “ευτυχισμένη” ζωή ΣΟΥ όπως νομίζεις ότι είναι αλλα θα ζήσω μια ζωή δίκαιη που θα εξισώθει με την πραγματική ευτυχία ΜΑΣ .
Πρέπει να τονίσω ότι δεν είμαι απαισιόδοξος και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ όσο υπάρχουν ακόμη ανθρώπινα συναισθήματα και όσο έστω και η λιγοστή αγάπη δεν σβήνει.
Όταν όμως η απαισιοδοξία γίνεται πραγματικότητα για τους περισσότερους η αισιοδοξία μοιάζει ουτοπία σε αυτούς.

Αλληλεγγύη από όλους σε όλους και άνθρωποι αγαπήστε αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια σας.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Ήρθαν τα Χριστούγεννα ,για κάποιους δεν έχει διαφορά

  1. Your cranium must be prtnceoitg some very valuable brains.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s